9 alaplépés a rendezett, pozitív energiával teli, feltöltődést elősegítő csodás otthonért

  1. Összepontosíts. Írd le, mely területekkel, mely helyiségekkel van gondod és mik ezek a problémák.
  2. Hangolódj rá a lakásodra, vajon melyek azok a területek, amelyeken változtatnod kell.
  3. Kezdd el a felesleges holmik, lim-lomok, több mint 3 éve elő sem vett „cuccok” kiselejtezését. Ha sajnálod kidobni, ajándékozd el. Jótékonykodj! Hidd el, ami a Te számodra már kacat, annak más esetleg örülne. Ezen már csak azért is megéri elgondolkodnod, mert az önzetlen adakozás azonnali pozitív energiákat és pozitív lelkiállapotot idéz elő.
  4. Ne feledkezz meg a gardróbról, a lomos szekrényről, a „mindent bele” fiókokról, a háztartási helyiségről és a garázsodról se! Ja, majdnem kihagytam a kerti sufnit, a teraszra, erkélyre kirakott és ott felejtett lomokat, régi, használhatatlan bútorokat, az eresz alá odahányt szerszámokat.
    Tudom, ilyenkor kezd eluralkodni igazán a káosz a lakásban és a ház körül!
  5. Ne add fel! Addig ne lépj tovább, míg az első 4 lépéssel nem végeztél maradéktalanul. Kezd bent a lakásban/ házban és szisztematikusan haladj kifelé. 
  6. Amikor minden felesleges dolog kikerült a házból és elkerült a ház körül, a megmaradtakat tedd a helyükre. Legyen helye mindennek! Ez már önmagában hihetetlen változást eredményez majd.
  7. Kezdd el a takarítást! Töröld le a port, porszívózz, moss fel – minden helyiséget kétszer moss fel, és közben cserélj vizet, minden helyiséghez új vizet használj. (Ezt a lépést nem muszáj neked csinálni, kérj segítséget a takarításhoz.)
    A növényeidet is tisztítsd meg. Ez az én kedvencem, ezt sosem adom ki a kezemből! Én be szoktam állítani a növényeimet a kádba és lezuhanyozom őket. 
  8. Tedd a helyükre a takarítóeszközöket, illetve előtte még ezeket is rázd ki, mosd el!
  9. Készen vagy! Ülj le a kedvenc fotelodba és érezd, ahogy a tisztaság illata elárasztja a szobát és a Chi új erőre kap. Ez az új erő feltölt Téged is, a helyiségeidet is és óriási eredményekben, sikerekben mutatkozik majd meg az ezt követő napokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük