Barbaráról

Ambrus Barbara

AmbrusBarbara

Lakástextil-tervező, függönyözés specialista
A Design Commando vezető tervezője, tanácsadója, alapítója

Én és a lakberendezés
45 fok volt árnyékban! Forróság, unalom és Arizona.
Így emlékszem vissza arra az időszakra, amikor végérvényesen magával ragadott a lakberendezés és a textiltervezés atmoszférája.
1995 nyarát Arizonában töltöttem a nagynénéméknél. Az utcán nem lehetett közlekedni, olyan forróság volt. Autóm nem volt, sehova sem tudtam menni, amíg ők dolgoztak – tömegközlekedés arrafelé ugyanis nincs. Ültem a klimatizált új házban és a lakberendezési lapokat bújtam, több százat. Nem tudtam betelni velük. Ott, abban a pár hétben, az Arizonai forró unalomban eldöntöttem: ez az, amivel foglalkozni akarok.

Ez és semmi más!

Azóta már több tucat család otthonát terveztem meg kollégáimmal. Előadásokat, tanfolyamokat tartok a lakástextíliák, dekortapéták és a színharmónia-teremtés fontosságáról a tervezői szakma képviselőinek (lakberendezőknek, belsőépítészeknek) és a nagyközönségnek is.

A középiskolát a budapesti Szent László Gimnázium tömegkommunikáció szakán végeztem, ahol rendszeresen készítettünk reklámanyagokat, műsorokat, cikkeket a Magyar Televízió, kábeltelevíziók, napilapok számára.
Az érettségi után egy évet Torontóban töltöttem a HANSA Language Center magániskolában, angol nyelvet, kultúrát tanultam és sokat utaztam, többek között Arizonába is. Egyetemi tanulmányaim (JPTE – Művelődésszervező szak) alatt dolgoztam és lakberendezést tanultam (KREA Kortárs Művészeti Iskola). Első munkaadóm a nagymamám volt, akinél asszisztensként tevékenykedtem és beleláttam egy olyan világba, ahol az értékesítés, a marketing és az ügyfelek tisztelete tökéletesen megfért egymással, ahol az üzleti korrektség evidencia volt mindenki számára.

1999-től a Vodafone itthoni csapatát erősítettem, az ügyfélkapcsolaton. Nagy élmény volt látni, hogy a nagyok mit és hogyan csinálnak, és ha piciben is, de részese lehettem a sikereknek, a büszkeségnek. A kis kitérő után mégis rájöttem, hogy a lakberendezés és otthontervezés az, ami valójában örömmel tölt el. Három évet dolgoztam egy hazai vezető belsőépítészeti cég, a Mobilia-Artica marketing és külföldi értékesítései folyamatok felelőseként, ez időben végeztem a BGF nemzetközi marketing szakértő közgazdász szakán. 2004-től átvettem az ÉS Galéria – függöny és lakástextil szalon szakmai és marketingvezetését és szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy nagyon szép sikereket értem/értünk el kollégáimmal.

Öt évvel később elérkezettnek láttam az időt arra, hogy önállóan is megálljak a lábamon: létrehoztam gyerekkori barátommal a Design Commando-t.

2010-ben született meg kislányom, Hanna
2014-ben született kisfiam, Bálint

Ahol már találkozhattál velem és munkáimmal: